Despre noi

Societatea S.C. Vinalcool Arges S.A. a fost infintata in anul 1954 printr-o decizie a consiliului regional Pitesti cu scopul valorificarii productiei agricole (viti-pomicole) de la gospodariile populatiei prin prelucrarea fructelor si strugurilor, fabricatia acestora si imbutelierea de produse finite (tuica – vin).

In acest sens unitatea avea ca baza viticola fostele raioane Dragasani, Draganesti si Topoloveni unde existau unitati de vinificatie si care prelucrau strugurii de la populatie, si mai tarziu de la gospodariile agricole colective. Deasemeni in zona Horezu, Ramnicu Valcea, Vedea, Campulung, Curtea de Arges unitatea avea sectoare de productie pentru distilarea fructelor si macurilor de la gospodariile agricole colective.

In orasele mari Pitesti, Dragasani, Ramnicu Valcea unitatea poseda depozite de conditionare si imbuteliere pentru vinuri si rachiuri naturale.

Dupa reorganizarea administrativa din 1968 prin infintarea jud. Arges, s-au infiintat la nivel de judet combinatele alimenrare (paine, bere, vin, carne) cu unitati vinalcool distincte in cadrul acestuia. Vinalcool arges avea sediul central la Pitesti si avea in subordine 5 sectii de productie. La Curtea de Arges, Campulung, Vedea, Clucereasa, Samara, Sapata, Mihaiesti erau distilariile pentru fabricarea fructelor si macurilor de la gospodariile populatiei si c.a.p.-urilor din zona vedea – Curtea de Arges – Domnesti – Campulung – Clucereasa si Topoloveni. In orasele Costesti si Topoloveni erau centrele de preluare si vinificare a strugurilor de la gospodariile populatiei si c.a.p.

La Pitesti in anul 1969 s-a dat in folosinta combinatul de conditionare si imbuteliere care avea un depozit de 400 vagoane vin, un depozit de 50-60 vagoane coniac si un depozit de tuica in pasajul Victoria din Pitesti de 50 vagoane.

In Pitesti se imbutelia intreaga gama de produse incepand cu vinul, vermutul, coniacul, bauturile spirtoase si tuica. In anul 1972 s-a preluat de la fosta intreprindere de industrie locala, fabrica de otet de la topoloveni care producea otet, esente alimenrare si mustar. Acesta in decursul anilor a devenit cel mai rentabil sector mai ales dupa revolutie, produsele sale fiind neaccizate.

In anul 1964 s-a dat in folosinta fabrica de alcool rafinat care producea materie prima pentru fabricarea otetului alimentar. In prezent unitatea a renuntat la imbutelierea tuicii si bauturilor spirtoase datorita accizelor foarte mari care fac imposibila desfacerea acestora.

Principala preocupare in prezent este dotarea si modernizarea continua a fabricii de otet prin refacerea aparatelor de fermentare, montarea de noi linii de imbuteliere moderne si crearea de conditii moderne de desfacere paletizate a otetului. In acest sens productia a crescut an de an preconizand ca la sfarsitul acestui an sa realizam aproape 4 000 000 litri otet fabricat.

In anul 2004 Sif Oltenia, actionarul majoritar a vandut pachetul de actiuni de 52% la D.G.M International Pitesti. Prin cumpararea de noi actiuni de pe piata, D.G.M detine in anul 2008 aproape 90% din actiuni, restul actiunilor fiind detinut de persoane fizice.